19/03/24

Geen Sezoensrally op 16 mei 2020

Geen Sezoensrally op 16 mei 2020

In navolging van diverse andere evenementen laat Racing Team Moustache weten dat er géén Sezoensrally georganiseerd zal worden op 16 mei 2020. Na Spa, TAC en de Wallonie is dit de vierde manche van het BRC die niet op de geplande datum zal plaatsvinden.

Vorige week werd het parcours goedgekeurd door de RACB. Met diverse wijzigingen in de gekende KP's en een totaal nieuwe proef ten opzichte van de voorbije jaren had de organisatie dat huiswerk voor de 44ste editie al af. Ook de voorbereidende vergaderingen met de lokale overheden waren reeds achter de rug. De grote onzekerheid over hoelang de coronamaatregelen nog blijven duren, deed RTM echter besluiten om niet op de geplande datum van 15 & 16 mei 2020 te organiseren.

Op dit moment is uitstel nog géén afstel... Indien mogelijk wordt nog een nieuwe datum voor 2020 gezocht, al zal dat niet gemakkelijk zijn. De Sezoensrally wil de goede verstandhouding met de vele land- en tuinbouwers behouden. Organiseren in een voor hen ongunstige periode is bijvoorbeeld al geen optie. Bovendien zijn er al zoveel evenementen en andere wedstrijden afgelast zodat de Sezoens niet de enige zal zijn op zoek naar een nieuwe datum. Bovendien is het afwachten wat de RACB gaat beslissen in functie van het kampioenschap.

Maar eigenlijk is dat nu allemaal niet van belang. Op dit moment hopen we dat iedereen gezond en wel blijft. Onze steun gaat naar iedereen die hard bezig is om het virus in te dijken, op welke manier en in welke sector dan ook: stay safe & flatten the curve !

Bron: persbericht Jobfixers Belgian Rally Championship


Ontdek