19/03/24

De Spa Rally 2020 gaat door op 12 en 13 december

De Spa Rally 2020 gaat door op 12 en 13 december

De rally van Spa is verplaatst naar december. Uitzonderlijk zal de rally van Spa het Jobfixers Belgian Rally Championship afsluiten. Het is de eerste wedstrijd van in totaal vier uitgestelde rally's die een nieuwe datum heeft gevonden.

Belofte maakt schuld… Op het moment dat het uitstel van de editie 2020 van de Spa Rally moest worden bekend gemaakt liet het team van DG Sport meteen weten dat ze de moed niet zou laten zakken, en dat ze er alles zouden aan doen om deze blikvanger van het Belgian Rally Championship later dit jaar te organiseren.

In deze periode van lockdown, kan DG Sport met plezier een glimmer hoop laten schijnen. Ja, de Spa Rally 2020 zal worden georganiseerd. Meer nog, dat zal allicht in vergelijkbare omstandigheden gebeuren zoals die van half maart. “We kunnen inderdaad al de data van zaterdag 12 en zondag 13 december officialiseren”, stelt Christian Jupsin, in naam van DG Sport. “Dat betekent dat de Spa Rally uitzonderlijk ook de slotmanche van het BRC zal zijn. Tuurlijk lag dit niet voor de hand, maar we hebben in samenspraak met alle betrokken partijen – te beginnen met het stadsbestuur van Spa, het circuit van Spa-Francorchamps, de RACB, de promotor van het Belgische kampioenschap en de betrokken gemeentes – aan dit project gewerkt. Er is ondertussen een princiepsakkoord bereikt en de eerste reacties zijn heel enthousiast, want ons in onze keuze sterkt.”

Concreet komt het er op neer dat er een copy/paste zal worden uitgevoerd van de Spa Rally 2020 die op 14 en 15 maart had moeten doorgaan. Een identiek programma dus, inclusief de WRX showproef in Spa-Francorchamps, zonder de nevenwedstrijden Yokohama Spa Rally Classic (VHRS) en Criterium te vergeten. “Het spreekt voor zich dat alle inschrijvingen geldig blijven, en dat er andere te gepasten tijde kunnen bijkomen”, vervolgt Christian Jupsin. “Wat er ook gebeurt, het jaar 2020 zal altijd anders blijven, en het moge duidelijk zijn dat iedereen bereid is om alles te geven om te proberen er toch nog iets goeds van te maken, en dit veelbelovende Belgische kampioenschap toe te laten de verwachtingen in te lossen. We waren de eersten om onze wedstrijd uit te stellen, we zijn nu ook de eersten om dit goede nieuws te kunnen verkondigen. Perfect!

De Spa Rally 2020 zal dus op minder dan twee weken voor kerst doorgaan, wat de fans moet toelaten tijdens een groot rallyfeest hun hartje op te halen, in een onuitgegeven decor. Eén good news, één !

Persbericht Spa Rally


Ontdek