25/02/21

Staycation Squad biedt thuisvakanties op maat

Staycation Squad biedt thuisvakanties op maat

Staycation Squad oftewel een all-in vakantie in je eigen woning. Gek of geniaal? Feit is dat we straks met zijn allen nood hebben aan ontspanning. Misschien kunnen, mogen en willen we straks naar het buitenland. Maar je kan ook gewoon kiezen om vakantie te nemen in eigen land.  Staycation Squad biedt een origineel alternatief: een creatieve vakantie in je eigen woning volledig op jouw maat waarmee je ook nog eens de lokale economie ondersteunt. Toerisme Vlaanderen en minister van toerisme Zuhal Demir reageren alvast enthousiast. 

Meer dan ooit zullen we in de zomer van 2020 best creatief moeten omgaan met de invulling van onze vakantie. Nu de buitenlandse reizen door de coronacrisis dreigen weg te vallen kan Staycation Squad een alternatief zijn. “We bieden maatwerk en staan open voor de ideeën en wensen van de klant. Mensen hoeven zich tijdens hun staycation niet bezig te houden met huishoudelijke taken”, zegt Sophie Naze bedenker van Staycation Squad. “Alles begint met een Homie. Hij/zij is het aanspreekpunt in huis en zorgt voor de praktische uitvoering én voor het ideale vakantiegevoel. Inchecken in je eigen woning? Waarom niet! De feestrestanten van de avond ervoor opruimen? Check! Uw favoriete koffie serveren wanneer u ontwaakt? Done!  Uw terras zonneklaar maken? Met de glimlach! De dag beginnen met een uitgebreid ontbijt om nadien op verkenning te gaan in eigen streek? Geen enkel probleem. Onze Homie zorgt ervoor: waar het moeten verdwijnt en het genieten verschijnt.” 

Het basispakket van diensten kan vervolgens uitgebreid worden met top vakantiebelevingen. “Vanaf dat moment komt onze Squad in actie. Een yogasessie in je tuin, een Kid’s Club, een gezellige poolparty met deejay, aquagym, muziekworkshops, themabelevingen, ballonvaarten, een barbecue met de buren of op restaurant met je gezin? Een restaurant tour met privé chauffeur? Of een uitgestippelde fiets- scooter en/of wandeltocht waar je natuurlijk ook passeert in een leuk dorpje met een dorpscafé en een supergezellig terras. Maar ook een manicure, pedicure, kapbeurt en gelaatsverzorging. Het is de Squad die dit soort extra’s voor u regelt. Inspiratie kan opgedaan worden via onze website met 9 verschillende, overzichtelijke rubrieken: Sport & Spel, Catering, Excursies, Workshops, Welness, Muziek, Themabelevingen, Kid’s Club, Belevingen. Hotelservice in je eigen kot: noem het en wij maken het mogelijk”, besluit Sophie Naze.

Toerisme Vlaanderen reageert enthousiast op het idee omdat mensen een realistisch perspectief voor een zorgeloze vakantie in eigen huis wordt geboden. “De mensen hebben de voorbije weken helaas aan den lijve moeten ondervinden wat het betekent om geen vakantiegevoel meer te kunnen ervaren. Van zodra we terug met z’n allen zullen mogen reizen, zal dat in eerste instantie in eigen streek en eigen land zijn. Maar waarom ook niet in eigen huis? Voor diegenen die toch nog liever even de kat uit de boom kijken voor ze opnieuw op een ander willen gaan slapen is dit een bijzonder interessant initiatief. Natuurlijk is dit maar één van de vele initiatieven die we met Toerisme Vlaanderen willen ondersteunen om ons toerisme opnieuw op gang te brengen, naast bijvoorbeeld ook gerichte initiatieven voor mensen die drempels (financiële of andere) ondervinden om op vakantie te gaan. Maar het zorgt in elk geval ook al voor extra capaciteit”, zegt Peter Dewilde, CEO Toerisme Vlaanderen.

Het creatieve project geniet ook de steun van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. “Vlaamse ondernemers barsten van de creativiteit. Dat wordt met dit project nog eens mooi in de verf gezet. 'Staycation Squad' combineert alle toeristische troeven die Vlaanderen rijk is in één concept. Initiatieven als deze kunnen op mijn steun rekenen. Ze zullen nodig zijn om de toeristische sector er opnieuw bovenop te krijgen eens deze crisis achter ons ligt. Tijdens de zomervakantie zal ik volop mee aan de kar trekken om Vlaanderen in de markt te zetten als een toeristische topbestemming.  We zijn er volop mee bezig zodat we voorbereid zijn”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

Er is een brede waaier aan mogelijkheden om regionaal de focus te kunnen leggen op toeristische fietsroutes, lokale markten, tentoonstellingen en horecabelevingen. Mogelijkheden die perfect passen in het #winkelhieren dat heel hard gepromoot wordt door UNIZO. “Als de corona crisis al iets positiefs teweeg heeft gebracht, dan is het enorm veel creativiteit bij ondernemers. Staycation Squad is daar een mooi voorbeeld van: vakantie in eigen huis maar wel dubbel en dik verwend. Een mooi alternatief tot je weer op hotel mag gaan” besluit Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO.

Staycation Squad praktisch:

- Een homie komt aan huis, telkens van 07.00 u tot 14.00 u en dit voor max. 8 personen
- Basispakket van drie opeenvolgende dagen: € 995 inclusief BTW
- De Squad zorgt voor de extra vakantiebelevingen, steeds met offertes op maat
- Website: www.staycationsquad.be
- Instagram: https://www.instagram.com/staycationsquad/
- Facebook: @staycationsquad

Tekst: De Broodplank
Foto's: MM Content

 


Ontdek