25/02/21

Nieuwe kalender Jobfixers Belgian Rally Championship

Nieuwe kalender Jobfixers Belgian Rally Championship

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en de Belgische autosportfederatie RACB hebben in samenspraak met de verschillende organisatoren een nieuwe kalender opgemaakt voor het Belgisch rallykampioenschap 2020. De kalender van het kampioenschap telt 7 wedstrijden waarvan er met de rally van Haspengouw al eentje gereden werd. De Omloop van Vlaanderen begin september is de tweede wedstrijd op de kalender, de eerste in het coronatijdperk. Het kampioenschap eindigt met de rally van Spa half december.

Eind februari won Ghislain de Mevius (Skoda Fabia R5) een bijzonder spannende rally van Haspengouw. Door de uitbraak van het coronavirus werd het Jobfixers Belgian Rally Championship daags voor de start van de Spa Rally noodgedwongen gestaakt en tot op heden blijven sportwedstrijden verboden in ons land. Nu in enkele sporten de regels versoepeld werden en er opnieuw getraind mag worden werd ook voor de rallysport een exitstrategie bepaald. Twee wedstrijden zullen niet op een alternatieve datum georganiseerd worden. De RACB en de promotor hebben alle begrip en medeleven voor de getroffen organisatie van de Sezoensrally, die na het heengaan van zijn voorzitter Jeff Steensels besliste pas volgend seizoen een volgende editie te organiseren. Ook de TAC Rally zag zich genoodzaakt om de editie van 2020 te annuleren wegens de onbeschikbaarheid van de locatie voor het rallycentrum.

De andere organisaties kregen alle steun in hun zoektocht naar een alternatieve datum. Het Belgisch rallykampioenschap gaat op 4 en 5 september verder met de Omloop van Vlaanderen, gevolgd door de East Belgian Rally op 27 september. De Ypres Rally kon onmogelijk eind juni georganiseerd worden. De West-Vlaamse klassieker verhuist naar 2 en 3 oktober. De Condroz Rally zal op 7 en 8 november het kampioenschap deze keer niet afsluiten, want eind november volgt de Rally van Wallonië. De wedstrijd in Namen zal dit jaar een compacte eendagswedstrijd worden die verreden zal worden in het weekend van 28 en 29 november (exacte datum nog te bepalen), waarbij zeker ook een manche van het RACB Criterium georganiseerd zal worden. Dit heel bijzondere seizoen van het Jobfixers Belgian Rally Championship zal afgesloten worden op 12 en 13 december met de Spa Rally, die eerder al zijn alternatieve datum bevestigde.

Het belooft een heel intense tweede seizoenshelft te worden in het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020.

Kalender

29/02 Rally van Haspengouw
4-5/09 Omloop van Vlaanderen
26/09 East Belgian Rally
2-3/10 Ypres Rally
7-8/11 Condroz Rally
28-29/11 Rallye de Wallonie
12-13/12 Spa Rally

Copyright BELGA - De Broodplank
Foto: officiële affiche rally van Ieper


Ontdek