25/02/21

Neuville schuift op naar tweede plaats

Neuville schuift op naar tweede plaats

Na de vier klassementsritten van zaterdagochtend is Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) in de rally van Sardinië opgeschoven naar de tweede plaats. De Belg volgt op 31.6 sec van zijn teamgenoot Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC). Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) is derde op 34.6 sec van de leider. Kalle Rovanperä (Toyota Yaris WRC) ging zaterdagochtend van de baan.

Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) won zaterdagochtend één rit en blijft aan de leiding. Een sterke prestatie van de ervaren Spanjaard die voor het eerst sinds de rally van Mexico nog eens achter het stuur van zijn Hyundai kroop.  Thierry Neuville is, ondanks een lekke band op het einde van de derde rit zaterdagochtend, opgeschoven naar de tweede plaats. “Op zo’n drie kilometer van de finish voelde ik dat we lek stonden en moest ik even van het gas. Deze ochtend beslisten we om 2 reservewielen mee te nemen. Achteraf gezien was dat geen goede beslissing omdat de bandenslijtage meeviel. We hebben aangevallen en zullen dat blijven doen” zei de Belg aan de finish.

Met Sordo op 1 en Neuville op 2 wordt het uitkijken hoe Hyundai met deze situatie zal omgaan. Neuville is nog volop in strijd voor de wereldtitel en kan, mits een zege, een deel van zijn achterstand goedmaken op Sébastien Ogier. Maar Hyundai is ook het team van Ott Tänak, die gisteren veel tijd verloor, maar in de WK-stand nog steeds voor Hyundai staat en bijgevolg ook nog meedoet in de titelstrijd.

Ogier won zaterdagochtend twee klassementsritten en schoof na een foutje van Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) op naar de tweede plaats. In de vierde rit zaterdagochtend liet de Fransman zijn motor afslaan waardoor terugzakte naar de derde plaats. Vrijdagavond haalde Ogier ontieglijk hard uit naar de organisatie. Het is algemeen geweten dat de Fransman een koele minnaar van het reglement in verband met de startorde is. Ogier, die gisteren als tweede de baan op moest, vond dat hij eens temeer benadeeld was. “Rally is een amateursport en dat zal zo blijven tot er professionals zijn die de sport organiseren.”  Harde kritiek van de Fransman die op vrijdagochtend eveneens als tweede de baan op moest en daarbij haast geen tijd verloor. In vergelijking met Thierry Neuville, die over een betere startpositie beschikte, was de Fransman zelfs sneller.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport


Ontdek