25/04/24

Forever Darco ter Linden neemt afscheid van de sport

Forever Darco ter Linden neemt afscheid van de sport

Forever Darco ter Linden neemt vandaag afscheid van de familie Philippaerts en van de sport. De 16-jarige hengst is toe aan zijn sportief pensioen en keert terug naar Stoeterij Ter Linden waar hij zal ingezet worden als dekhengst. De afstammeling van Darco is eigendom van team Philippaerts en Frans Lens. Zowel Ludo Philippaerts als zijn vier zonen Olivier, Nicola, Thibault en Anthony hebben allen met Forever Darco ter Linden gereden. 

Bijna helemaal aan het einde van het meest bizarre jaar van deze eeuw neemt de familie Philippaerts vandaag afscheid van een trouwe metgezel: Forever Darco ter Linden. De hengst bracht de voorbije 10 jaar door bij team Philippaerts. Het unieke aan hem is dat zowel Ludo als alle vier zijn zonen met hem gereden hebben. “Hij was en is nog steeds een fantastisch paard” zegt Nicola Philippaerts die jarenlang met hem team vormde. “In 2015 reed ik met Forever Darco mijn eerste foutloze ronde in de wereldbeker van Mechelen. Dat zal ik nooit vergeten. Verder hebben we samen de Landenprijs van Rome gewonnen, eindigden we tweede in de wereldbeker in Washington en vierde in de Longines Global Tour in Hamburg. We hebben ook samen deelgenomen aan de wereldbekerfinale in Göteborg. Ik houd niets dan goede herinneringen over aan Forever Darco en wens hem nog een lang en rustig leven toe.” 

Forever Darco ter Linden bevat de naam Darco, het legendarische paard waarmee Ludo Philippaerts onder andere deelnam aan de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. “Forever Darco lijkt heel sterk op zijn vader Darco. Tijdens wedstrijden was hij een echte vechter, wou hij er altijd voor gaan. Die positieve ingesteldheid, die hij gemeen heeft met Darco, is zijn grootste kwaliteit. Hij is ook het enige paard waarmee we alle vijf gereden hebben. Afscheid nemen is nooit fijn, maar we weten dat hij terug naar huis gaat waar hij 16 jaar geleden geboren werd. Bij Stoeterij ter Linden zal hij worden ingezet als dekhengst.”


Ontdek