04/08/21

Nicola Philippaerts bereidt seizoen voor in Wellington

Nicola Philippaerts bereidt seizoen voor in Wellington

Nicola Philippaerts is vandaag het vliegtuig opgestapt met als eindbestemming Miami waarna het richting Wellington gaat, zijn verblijfplaats voor de komende drie maanden. Behalve deelnemen aan wedstrijden en het seizoen voorbereiden wil Nicola Philippaerts ook klanten coronaveilig een bezoek brengen.

Ook in de aanvangsfase van 2021 blijft corona ons sociaal, sportief en professioneel leven grotendeels bepalen. Dat is ook het geval voor de familie Philippaerts die traditioneel kiest voor een aanloop onder de Spaanse zon in Oliva. Dat is ook dit jaar het geval, behalve voor Nicola Philippaerts. Hij steekt de grote plas over richting de Verenigde Staten. “Ik kies bewust voor een andere aanloop. In Wellington wil ik met oa met H&M Chilli Willi en Katanga de basis van een nieuw seizoen leggen. Behalve die twee zijn er op 4 januari ook nog enkele andere paarden naar Wellington afgereisd. Ik ga deelnemen aan het Winter Equestrian Festival, een rist wedstrijden van drie tot vijf sterren. Ideaal om het seizoen voor te bereiden”, zegt Nicola Philippaerts.

Behalve het sportieve is er ook nog het commerciële aspect van de trip naar de Verenigde Staten. “In België en een groot deel van Europa weet men dat we naast onze sportieve carrière ook op een respectvolle manier paarden verhandelen. Onze sport is de voorbije jaren mondialer dan ooit geworden waardoor het belangrijk is om wereldwijd actief te zijn. Onder andere de Longines Global Champions Tour heeft een groot aandeel in die mondialisering van onze sport. In Amerika hebben we sportief al enkele successen geboekt en hebben we commercieel ook al een stevige voet aan de grond.  Philippaerts is ook in Amerika een sterk merk”, zegt Nicola Philippaerts.

Eén van de sportieve ambities dit jaar is de Longines Global Champions Tour die begin maart in Doha van start gaat. “Die wedstrijd komt nog iets te vroeg voor mij want op dat moment ben ik nog in Wellington. Maar ik kijk er wel naar uit om deel te nemen aan die fantastische competitie. Samen met Olivier maak ik ook dit jaar deel uit van de London Knights”, besluit Nicola Philippaerts.

Tekst De Broodplank / foto team Philippaerts


Ontdek