04/03/21

Martijn Wydaeghe ook in Arctic Rally co-piloot van Neuville

Martijn Wydaeghe ook in Arctic Rally co-piloot van Neuville

In de vooravond organiseerde de FIA een online persmoment waar Thierry Neuville bevestigde dat Martijn Wydaeghe ook in de Arctic Rally zijn co-piloot zal zijn. De Belg sluit zelfs een langere samenwerking niet uit.

De aanloop naar de Monte Carlo verliep niet als verwacht voor Thierry Neuville. “Iets meer dan een week geleden had ik geen co-rijder en moest ik beslissing met wie ik de Monte Carlo zou rijden”, begint Thierry Neuville zijn analyse. “Vorige week zaterdag maakte Martijn voor het eerst kennis met mijn nota’s. Hij is een ervaren co-piloot maar had nog nooit in een WRC gezeten, had geen ervaring met ouvreurs en met alles wat deze job met zich meebrengt. Ik wou heel graag het podium halen, maar ik moest ook realistisch zijn.”

Dat podium kwam er uiteindelijk toch. Neuville won gisteren en vandaag een klassementsrit en schoof zondagochtend op van de vierde naar de derde plaats. “Het resultaat is goed, al had ik liever gewonnen. Maar dit jaar waren er rijders die sterker waren. Martijn heeft uitstekend werk verricht. Gedurende het weekend bouwden we vertrouwen op waardoor ik het ritme ook kon opdrijven. Er waren mindere ritten, maar er waren ook zeer goede ritten. Ik wil hem feliciteren en tegelijk bedanken voor zijn werk en inzet. In de Arctic rally eind februari zal hij opnieuw naast mij zitten. En als hij zijn job goed doet en doet wat ik van hem verwacht zit een langere samenwerking er zeker in. Dit is een goede start van het seizoen, al zou een zege nog een betere start geweest zijn. Maar, ik ben tevreden met dit podium”, besloot Thierry Neuville.

Copyright tekst Belga / De Broodplank
Foto met dank aan Hyundai Motorsport


Ontdek