08/05/21

Neuville start met vertrouwen in Kroatië

Neuville start met vertrouwen in Kroatië

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupé WRC) starten met vertrouwen in de rally van Kroatië, de derde manche van het WRC. Tijdens de shakedown vandaag reed het duo de tweede tijd op 0.7 sec van Kalle Rovanperä (Toyota Yaris WRC).

Neuville sprak woensdagavond de internationale pers toe via een zoom-meeting. “De voorbije dagen waren best druk. Gisteren hebben we twaalf uur verkend, vandaag nog eens elf uur. De ritten die we de komende dagen voorgeschoteld krijgen zijn leuk, maar zeer moeilijk, veeleisend en uitdagend. Stuk voor stuk zijn het pareltjes. Tijdens de verkenningen hebben we zowel goed als slecht weer gehad. De ritten zagen er daardoor telkens anders uit. Na twee dagen hard werk zijn we klaar voor de rally.”

“Behalve het testwerk hebben we ook twee rally’s gereden en verbleef ik ook nog enkele dagen in België om samen met mijn broer in de zaak te werken. Echt verveeld heb ik me niet. In deze rally zijn er behalve veel blinde bochten en jumps ook veel koorden. In dat opzicht is het zeker geen nadeel om vroeg van start te gaan. Enkele ritten doen we qua grip aan de Sanremo rally denken. Ik kom goed voorbereid en met vertrouwen aan de start”, zei Neuville.

“In de Sanremo kon ik voor het eerste een goed ritme vinden. Martijn heeft hard gewerkt en hij voelt zich nu ook comfortabeler met mijn notasysteem. Hij kan nu meer op zijn gevoel afgaan en dat geeft ook mij vertrouwen. In de Monte Carlo kon ik nog niet meedoen voor de zege, in Kroatië kan ik wel”, besloot Neuville die inmiddels al een eerste keer gevaccineerd werd.

Tekst: De Broodplank - Belga
Foto: Hyundai Motorsport - perswebsite


Ontdek