28/03/24

Sezoens Achilles Bocholt wint de beker van België

Sezoens Achilles Bocholt heeft voor de vijfde keer de beker van België gewonnen. In een spannende en hoogstaande finale versloegen de Limburgers HC Visé BM met 29 – 25. Halfweg de wedstrijd was de stand 15 – 10. Voor Sezoens Achilles Bocholt is het de vijfde keer dat ze de beker van België winnen.

Een finale van de beker van België spelen in een lege sfeerloze sporthal blijft een vreemd gegeven. Bij gebrek aan fans in de sporthal nemen de bestuurders van Sezoens Achilles Bocholt en HC Visé BM de rol van supporters op. Die van Visé mogen het eerst juichen wanneer Yves Vancosen na 1 min 17 sec de score open. Wout Winters brengt luttele seconden later de stand opnieuw in evenwicht: 1 – 1. Na iets meer dan 9 minuten slaat Achilles Bocholt een eerste kloofje van 2 doelpunten maar goed 1 minuut later is de stand bij 7 – 7 opnieuw alles te herdoen. Beide ploegen blijven elkaar in evenwicht houden tot Rola, Spooren en 2 keer Colman na goed 22 minuten een vierpuntenkloof uitbouwen: 13 – 9. Visé coach Korneel Douven probeert met een time-out bij te sturen, waarna zijn ploeg iets pittiger voor de dag komt. Maar scoren lukt niet, onder andere door een goed keepende Bocholt doelman Clem. Gedurende 4 minuten wordt er niet gescoord, tot Yannick Glorieux voor Bocholt mag afwerken in een leeg doel: 14 – 9. Beide ploegen zoeken bij een 15 – 10 stand de kleedkamers op.

In de tweede helft duurt het een tijdje vooraleer beiden ploegen een opening vinden. Na 2 minuten lukt het Serge Spooren dan toch en brengt hij zijn ploeg tot 16 – 10. Visé reageert na 5 minuten met vier goals op rij en staat het plots 18 – 16. Bocholt reageert meteen en Colman diept na 13 minuten de kloof terug uit tot 4 goals, 21 – 17. Visé is niet aangeslagen en vecht terug tot 23 – 22. Visé heeft de kloof bijna gedicht maar opnieuw Colman en Spooren zorgen voor een voorsprong. Als een kat met zeven levens toont Visé nogmaals mentale weerbaarheid en staat het na 23 minuten 25 – 24. Maar net als eerder in de tweede helft kan Visé net niet langszij komen. De laatste poging tot remonte wordt door doelman Arjan Versteijnen tot twee keer toe in de kiem gesmoord. Met evenveel magistrale reddingen houdt hij zijn ploeg op 27 – 25. In het absolute slot scoort Bocholt nog twee keer en eindigt de wedstrijd op 29 – 25. Sezoens Achilles Bocholt wint zo voor de vijfde keer de beker van België.