17/06/21

Online sporttalkshow B-Sportunity komt met sterke gasten

Online sporttalkshow B-Sportunity komt met sterke gasten

Op woensdag 12 mei 2021 organiseren de studenten sport- en eventmanagement van SYNTRA PXL Campus Hasselt de vierde editie van de sporttalkshow. Onder andere Dirk Deferme en Imke Courtois schuiven dit jaar mee aan tafel. Omwille van corona is er geen publiek toegelaten en organiseren de studenten een livestream.

De studenten verzamelden boeiende namen. “Met Courtois en Deferme hebben we twee vaste gasten met een brede kennis binnen de sportwereld”, vertelde de coördinator Alan Wanya. “Daarnaast hebben we per thema twee of drie wisselende gasten.”

Corona is anno 2021 helaas nog niet de wereld uit. “Ook binnen de sportwereld had dit vergaande gevolgen”, gaat Wanya verder. “Katrien Jans en Dieter Leenders hebben zich, respectievelijk als verantwoordelijke binnen de Belgische voetbalbond en voorzitter van volleybalclub Greenyard Maaseik, door deze crisis moeten worstelen. Zij laten hun licht schijnen over deze moeilijke periode en de toekomst.”

Ex-scheidsrechter Sigurd Thomassen heeft het tijdens het thema taboes in sport onder andere over homoseksualiteit en racisme in de sportwereld. “Afsluiten doen we de avond met de BeNeLiga. Pascal Derkoningen en Ingrid Vanherle delen hun ervaring uit de handbal en het vrouwenvoetbal. Ze gaan het gesprek aan met Guido Brepoels over een eventuele invoering in het mannenvoetbal.”

Door de coronamaatregelen is er geen publiek toegelaten, maar heel de avond is live te volgen via een online Facebookevenement. “Om 20u00 heet onze moderator Eric Dupain jullie van harte welkom vanuit de T2 Campus in Genk”, besloot Wanya.

Meer info via B-sportunity.be en volg het live via B-sportunity.be/live

Foto: archief B-Sportunity


Ontdek