26/04/24

WRC Ypres - Tsjoen werd uit de koord gegooid.

WRC Ypres - Tsjoen werd uit de koord gegooid.

Pieter Tsjoen en Eddy Chevaillier crashten zaterdagochtend tegen een huis. De impact was enorm.  We spraken zaterdagnamiddag met Pieter Tsjoen.

“Ik werd totaal verrast”, zegt Pieter Tsjoen. “Ik zou de tussentijden er eens op moeten nakijken, maar we waren niet eens zo snel onderweg. Op een bepaald moment duik ik de koord in, word ik er vervolgens brutaal uitgegooid en kom ik 10 meter verder abrupt tot stilstand tegen een garage van een huis. De impact was enorm. Toen we uit de wagen stapten werd de schade aan wagen en garage duidelijk. De bewoonster van het huis toonde begrip, was bezorgd om onze situatie en bood ons een stoel aan. Mogelijke oorzaak dat we zo brutaal uit de koord geworpen werden kan zijn dat de Polo een stuk lager bij de grond ligt dan de Skoda.”

De hulpdiensten brachten Tsjoen en Chevaillier naar een nabijgelegen ziekenhuis. “Na een reeks onderzoeken werd duidelijk dat Eddy een ruggenwervel gebroken heeft. Het is een mooie breuk die doormiddel van het dragen van een korset zal helen. Probleem is dat de persoon die zo’n korset maakt pas maandag in het ziekenhuis is waardoor Eddy nog enkele dagen in het ziekenhuis moet blijven. Zelf heb ik overal pijn, morgenochtend opstaan zal geen pretje worden. Ik moet nog enkele onderzoeken ondergaan waarna ik in de late namiddag wellicht naar huis mag.”

Copyright De Broodplank - Belga
Foto: EWRC


Ontdek