06/06/23

Yérime Sylla: ik ben positief verrast met wat ik vandaag op training zag

Yérime Sylla: ik ben positief verrast met wat ik vandaag op training zag

Aanstaande woensdag spelen de Red Wolves hun eerste van in totaal zes kwalificatiewedstrijden in aanloop van het WK 2023. Woensdag nemen de Red Wolves het in de Alverberg in Hasselt op tegen Griekenland, een tegenstander waarvan ze onder andere in 2018 zowel thuis als op verplaatsing wisten te winnen. Toen, en ook nu, onder de vleugels van bondscoach Yérime Sylla bijgestaan door assistent-bondscoach Kevin Jacobs.

Maandag 1 november was niet de traditionele feestdag die door de meesten van ons werd doorgebracht in familiekring. Voor de Red Wolves en de stafleden was het een eerste werkdag van een korte voorbereiding in aanloop naar de match van woensdag tegen Griekenland. “Het is fijn om terug thuis te zijn, in onze uitvalsbasis Elewijt Center, om de jongens van vroeger terug te zien. Arnaud Calbry heeft de ploeg toch wel iets bijgebracht, dat wil ik toch wel onderlijnen”, aldus bondscoach Yérime Sylla. “De jongens van destijds zijn mannen geworden, sommigen onder hen zelfs al papa. Ze hebben, net als ik, de voorbije jaren veel ervaring opgedaan. De ploeg van destijds is samen opgegroeid en wordt nu aangevuld met jonge spelers. Wat ik vandaag op training zag heeft mij positief verrast. De spelkwaliteit, de fysieke paraatheid … ik had dat niet verwacht. Uiteraard is er nog werk, maar de basis is goed. Ik merk ook dat er verder gewerkt is op het project dat ik vroeger in gang heb gezet. Een match is natuurlijk een echte waardemeter, maar ik denk dat we de kwaliteit hebben om de volgende stap te zetten. Iets waar we destijds in 2018 niet in geslaagd zijn. Uiteraard hebben de andere landen ook niet stilgezeten en hebben ook zij progressie gemaakt.  Maar toch zie ik veel kwaliteit. Ik zie een ploeg, een team dat ambitieus en hongerig is.”

In 2018 versloeg België Griekenland twee keer. Yérime Sylla verwacht een moeilijke match maar ziet toch wel mogelijkheden. “Nadat wij in 2018 Griekenland tot twee keer toe hebben verslagen zijn ze beginnen bouwen aan een nieuwe ploeg. Als ze op volledige sterkte zijn is het een gevaarlijke tegenstander. Kijk, als je de brede selectie van Griekenland naast die van België legt zie ik veel raakvlakken, zeker na wat ik vandaag gezien heb op training. Een wedstrijd is natuurlijk een momentopname waar alles moet meezitten. Ik denk dat deze groep in staat is om de evenknie van Griekenland te zijn.Ik verwacht me aan een moeilijke, een spannende wedstrijd met mogelijkheden voor onze ploeg”, besluit Yérime Sylla.

Foto: KBHB


Ontdek