23/06/24

Red Wolves met vertrouwen naar Kosovo

Red Wolves met vertrouwen naar Kosovo

Aanstaande zondag spelen de Red Wolves hun tweede WK-kwalificatiewedstrijd op bezoek bij Kosovo, dat net als de Belgen hun eerste wedstrijd verloor. Bij de Red Wolves heeft de ontgoocheling na de nederlaag van afgelopen woensdag plaats gemaakt voor een gezonde ambitie en een pak vertrouwen. Sylla en zijn spelers stappen morgen het vliegtuig op met de bedoeling om zondag te winnen. 

Goed anderhalve dag na de nederlaag van woensdag tegen Griekenland staat bondscoach Yérime Sylla ons te woord. “Samen met mijn collega’s hebben we gisteren de wedstrijd van woensdag herbekeken en een analyse gemaakt. Het gevoel blijft hetzelfde als woensdag: we hadden die wedstrijd kunnen winnen. Nu dat niet gebeurd is mogen we daar ook niet te lang blijven stilstaan want zondag wacht ons een wedstrijd tegen een tegenstander die, net als wij, ook zijn eerste wedstrijd verloor. De opdracht is simpel: punten pakken. Als we daarin slagen kunnen we hen een tik geven. Woensdag hebben we dingen gezien waarop we verder willen werken. We hebben die dingen aangepakt op training. De vraag is nu of de spelers die dingen hebben opgepikt, dat zullen we zondag zien.”

Zondag is nog maar de tweede wedstrijd van deze kwalificatiecampagne. De match tegen Kosovo beschouwt Sylla niet als een match van alles op niets. “We maken deel uit van een poule waar iedereen van iedereen kan winnen. De Grieken zijn met een zege op verplaatsing op dit moment misschien een beetje in het voordeel, maar ik zie hen ook niet alles winnen in deze groep. Het is nu aan ons om ook een zege op verplaatsing mee te pikken, hoe sneller hoe beter. We gaan naar Kosovo om te winnen. Stel dat het niet lukt, dan hoeft dat nog geen ramp te zijn want er resten ons dan nog vier wedstrijden. Met hetgeen wat ik woensdag tijdens de wedstrijd zag ben ik ervan overtuigd dat we kunnen winnen. De fans hebben dat woensdag ook gezien. In deze poule moeten we iedereen aankunnen”, besluit Yérime Sylla.

Foto: KBHB


Ontdek