29/03/24

Grégoire Munster blijft in de running voor het BRC

Grégoire Munster blijft in de running voor het BRC

Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20 R5) zijn zondag vierde geëindigd in de Rally du Condroz, de voorlaatste wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. In de tussenstand van het kampioenschap zakt Grégoire Munster naar de derde plaats, maar een eerste titel blijft tot de mogelijkheden behoren. Het doek over het BRC valt begin december in Spa, en uiteraard is de officiële rijder van Huyndai Belux ook daar op de afspraak.

Net zoals dat de voorbije wedstrijden het geval was werd er ook in deze rally gebikkeld voor elke seconde. Al snel werd duidelijk dat de drie tenoren van het kampioenschap en gelegenheidsrijder Stéphane Lefebvre een maatje te groot waren voor de rest van het deelnemersveld. Was het spannend? Jazeker!

Na de eerste lus van drie ritten, met winst van Munster in KP 2, stond de Hyundai-rijder tweede op 0.3 sec van leider Lefebvre. Het was een échte Condroz met heel veel modder op de weg, verraderlijke remzones en een massa publiek dat zich jammer genoeg niet altijd aan de consignes van de stewards hield. Van de tweede lus werden slechts vier van de zes ritten gereden. Jammer, zeker voor Munster die tijdens de tweede lus twee keer de tweede en twee keer de derde tijd reed. Ondanks een mindere bandenkeuze eerder op de dag sloot hij de eerste wedstrijddag af als derde op 8.5 sec van de leider én, nog belangrijker, op 0.1 sec van de leider in het BRC.

Op zondag werden er nog twee lussen van drie ritten gereden. Munster begon iets te voorzichtig, spinde vervolgens in de tweede rit van de dag waarna hij zijn derde plaats verloor. Met een snelste tijd zondagnamiddag stelde hij orde op zaken, voor even dan toch want in de daaropvolgende rit zakte hij opnieuw naar de vierde plaats. Tijdens de powerstage perste Munster nog eens alles uit zijn Hyundai met een tweede tijd, en vier extra BRC-punten, tot gevolg.

“Uiteraard ben ik een beetje teleurgesteld in het resultaat, anderzijds hebben we ons slechtste resultaat met oog op het kampioenschap wel verbeterd”, zegt Grégoire Munster. “We eindigen op 5.3 sec van Fernémont en 2.1 sec van De Mévius. Net zoals tijdens de voorbije wedstrijden zijn ook nu de tijdsverschillen opnieuw klein, met dat verschil dat het tijdverschil nu in ons nadeel speelt. Op een bijzonder moeilijk parcours hebben we opnieuw getoond dat we competitief zijn. Het enige waar ik spijt van heb is mijn spin op het einde van Marchin. Ik verlies daar een vijftal seconden die ik op het einde van de rally tekortkom. Anderzijds ben ik ook niet de enige die een foutje heeft gemaakt. Het kampioenschap is verre van gedaan: afspraak in Spa.”

Foto: Hyundai Belux

  

 


Ontdek