28/01/23

Broers Philippaerts winnen met London Knights de Longines Global Champions League Super Cup

Broers Philippaerts winnen met London Knights de Longines Global Champions League Super Cup

Olivier (Le Blue Diamond van't Ruytershof) en Nicola Philippaerts (Katanga van het Dingeshof) hebben, samen met teamgenote Emily Moffitt (Winning Good) de finale van de Global Champions League Super Cup in Praag gewonnen. Na de halve finale stond het trio derde. Zondagnamiddag namen ze de leiding en maakten ze het, na een indrukwekkende laatste ronde waarbij alle drie de ruiters foutloos bleven, af. Voor de broers Philippaerts is het een geweldige apotheose van de hoog aangeschreven teamcompetitie. 

Praag was dit weekend het strijdtoneel van de ontknoping van de Longines Global Champions Tour. In de individuele competitie toonde de Zweede Henrik von Eckermann (King Edward) zich gisteren de beste.  De teamcompetitie kende zondag haar ontknoping.

Na afloop van de halve finale op vrijdag stonden de London Knights derde. Olivier Philippaerts stootte één balk af en kreeg één strafpunt voor tijdoverschrijding. Nicola Philippaerts liet eveneens één balk naar beneden vallen terwijl hun Britse teamgenote Emily Moffit afsloot met negen strafpunten. Met een totaal van achttien strafpunten kwamen de London Knights op de derde plaats terecht.

Zondag werd de finale in twee delen gereden. Na de eerste omloop namen de London Knights, het jongste team van alle deelnemende ploege, de leiding. Olivier Philippaerts opende met vijf strafpunten waarna zijn teamgenoten elk één strafpunt kregen. Tijdens de tweede ronde maakten de drie ruiters indruk en bleven ze allen foutloos. Een sterke prestatie die hen een verpletterende zege opleverde in de hoog aangeschreven en prestigieuze Longines Global Champions League Super Cup.

“Wat een ongelofelijk fantastische dag”, zegt Nicola Philippaerts. “Als je deze wedstrijd kan winnen, dan heb je als team écht iets groots gepresteerd. De voorbije twee jaar liep het tijdens de finale altijd iets minder, maar dit jaar hebben wij als ploeg sterk gepresteerd. Olivier en Emily sprongen bijzonder sterk. Katanga sprong foutloos vandaag. Ze heeft het geweldig gedaan. 2021 is voor haar het jaar van de doorbraak. Katanga wordt écht mijn paard waarmee ik in de toekomst nog mooie dingen mee kan bereiken.”

“Ik ben een beetje sprakeloos”, zegt Olivier Philippaerts. “Van meet af aan waren we bij de pinken, zelfs vrijdag al toen we derde eindigden in de halve finale. De teamspirit was goed, de paarden waren in vorm. Als je op de slotdag zo sterk kan uithalen, dan verdien je de zege. Met drie ruiters sprongen we vandaag elk twee ronden. Als je dan één springfout en een paar tijdfouten eindigt dan is dat heel sterk. Wij verzamelden vandaag zeven strafpunten, de tweede achttien. Dat zegt alles.”

Foto: team Philippaerts

 


Ontdek