27/02/24

44e Dakar voorgesteld

44e Dakar voorgesteld

Deze voormiddag werd de 44e editie van de Dakar voorgeste. De Dakar start op 1 januari in Jeddah om er op 14 januari, aan de boorden van de Rode Zee, opnieuw te eindigen. In die periode leggen de deelnemers 8375 km af, waarvan 4258 competitieve kilometers. Ook dit jaar is er een Classic Dakar die op heel wat bijval kan rekenen. Zij rijden een korter en ander parcours dan de gewone Dakaristen.
 
Bij de vele deelnemers zijn er heel wat Belgen. Onder hen ook Koen Wauters die voor het eerst sinds 2012 opnieuw aan de start komt. In totaal komen er 38 Belgen aan de start. Gespreid over alle categorieën nemen er 38 Belgen deel. Het is de grootste Belgische delegatie sinds 2007 toen er 45 Belgen deelnamen. Begin dit jaar kwamen er 11 Belgen aan de start. Het absolute dieptepunt was 2020 toen er slechts 5 Belgen deelnamen.
 
Voor meer info verwijs ik jullie door naar de digitale kranten en sportwebsites. Omwille van auteursrechten kunnen we hier niet alle informatie delen. Alle info van de Belgen wordt exclusief bezorgd aan het persagentschap Belga.
 
Tijdens de Dakar kunnen jullie hier terecht voor nieuwsjes, foto's en alles betreffende het Feryn Dakar Team waarvoor wij de volledige communicatie verzorgen.
 
Foto: X-Raid

Ontdek