06/06/23

Black Arrows & Young Black Arrows

Black Arrows & Young Black Arrows

De Black Arrows en de Young Black Arrows hebben dit weekend elk een oefenwedstrijd gespeeld. De Black Arrows, voor het eerst onder leiding van hun coach Clément Petit, verloren hun oefenwedstrijd tegen Sambre Avesnois Handball. Halfweg de partij was het 15 – 12. De wedstrijd eindigde op 38 – 22. De Young Black Arrows speelden een verdienstelijke wedstrijd in en tegen Pelt. Eindstand 30 – 21.

Elk begin is moeilijk, dat is niet anders voor onze damesploegen. En dat hoeft ook geen schande te zijn. Tijdens de eerste helft slaagden de Black Arrows erin om in het spoor van het Franse Sambre Avenois te blijven. Al snel keken de Belgische meisjes aan tegen een 4 – 0 achterstand om vervolgens halfweg de partij terug te komen tot 7 – 4. Intussen probeerde bondscoach Clément verschillende opstellingen uit. Beide teams gingen rusten met een 15 – 12 stand. Emma Antonissen, goed voor ruim tien saves, speelde een sterke eerste helft.

Tijdens de tweede helft weet Sambre Avesnois de zwakke plekken van de Belgen bloot te leggen. Ondanks de overmacht blijven de Black Arrows goed weerwerk bieden. Halfweg de partij is het 27 – 19. Na een moeilijk slotkwartier eindigt de wedstrijd op 38 – 22.  

Foto: KBHB


Ontdek