28/01/23

Feryn Dakar Sport klaar voor de Dakar

Feryn Dakar Sport klaar voor de Dakar

De teamleden van Feryn Dakar Sport zijn klaar voor de Dakar. Gisteren en vandaag namen ze deel aan de shakedown, was er een administratieve en een technische controle en werden de testresultaten van de PCR-testen meegedeeld. Iedereen is negatief getest en dus is het uitkijken naar de start van de Dakar. 

Na een lange vlucht op dinsdag namen Koen Wauters, Pascal Feryn en Tom De Leeuw gisteren plaats in hun wagen/vrachtwagen. De shakedown, de laatste officiële test georganiseerd door de organisatie, werd gereden op het parcours waar vorig jaar de proloog werd georganiseerd. “Zowel gisteren als vandaag hebben we deelgenomen aan de shakedown”, zegt Pascal Feryn. “Gisteren was het eerder tegenvallend, vandaag viel alles in de juiste plooi. Zowat alles wat gisteren mis kon gaan ging ook effectief mis. Het navigeren verliep stroef en ook mechanisch verliep niet alles volgens plan. En dus mochten onze mecaniciens de mouwen opstropen. Ik kan u zeggen: ze deden dat met verve!”

Donderdagochtend werd de tweede dag van de shakedown aangevat. “Vandaag hebben we geen enkel RT (regulariteitstest) en geen enkel NT (navigatietest) gemist”, begint Koen Wauters zijn analyse. “Dat was niet enkel voor ons het geval, ik denk dat ik gerust mag spreken voor 90% van de deelnemers aan de Classic Dakar. Per dag krijgen we twee, drie of misschien zelfs vier regulariteitsproeven. Bij de navigatietesten moeten we een waypoint zien te vinden. De digitale apparatuur valt dan uit waarna we, met behulp van ons papieren roadbook en op graden het verborgen punt moeten zien te vinden. De twee testen waren nodig en zorgen voor vertrouwen. De goesting was er al heel lang, het vertrouwen komt er nu bij en dat is een aangenaam gevoel. Ik denk dat we er nu klaar voor zijn. Ja, we zijn hier om ons te amuseren maar anderzijds willen we ook presteren.”

Intussen hebben de teams ook de keuze gemaakt in welke klasse ze gaan uitkomen. Koen Wauters als Pascal Feryn (Toyota) rijden in de ‘intermediate’ categorie. Tom De Leeuw, Cédric Feryn en Bjor Burgelman (Mercedes) rijden in de traagste categorie.

Op vrijdag volgt een lange verbindingsrit richting Ha’Il. Op nieuwjaarsdag volgt de proloog.

Volg de belevenissen van Feryn Dakar Sport via sociale media:

  • Facebook: Feryn Dakar Sport
  • Twitter: feryndakarsport
  • Instagram: feryndakarsport

Lees de persberichten via: www.debroodplank.be  

Foto: Feryn Dakar Sport


Ontdek