06/06/23

Yérime Sylla: een gelijkspel zou een goed resultaat zijn

Yérime Sylla: een gelijkspel zou een goed resultaat zijn

Woensdagavond om 17.00 u spelen de Red Wolves hun derde kwalificatiewedstrijd in aanloop van het WK-handbal dat in 2023 in Polen en Zweden georganiseerd wordt. Bondscoach Yérime Sylla moet omwille van enkele covidbesmettingen flink improviseren. Een gelijkspel tegen de Turken beschouwt hij als een goed resultaat. Na twee speeldagen leidt Griekenland met vier punten. Turkije is tweede met twee punten. België en Kosovo zijn gedeeld derde met elk één punt. 

De maand januari kondigt zich voor de Red Wolves met zes interlands, vier WK-kwalificatiewedstrijden en twee EK-barragewedstrijden, bijzonder druk aan. In zo’n periode is het belangrijk dat een coach zich in ideale omstandigheden kan voorbereiden, maar anno 2022 is dat gezien de nog steeds heersende pandemie geen sinecure. “Het is jammer dat ik omwille van een aantal besmettingen niet over mijn hele kern kan beschikken. Maar het is wat het is. Ondanks dat nadeel gaan we proberen een competitieve ploeg op de been te brengen. Op tactisch vlak is het wat aanpassen en werken we aan een strategie waarvan ik hoop dat die werkt, zonder daarbij ook maar iets te kunnen garanderen. Anderzijds kan het ook zijn dat de Turken moeten anticiperen. Morgenvoormiddag kennen we hun ploeg en dan kunnen we ons daar een beter beeld over vormen”, zegt Yérime Sylla.

De Red Wolves speelden de voorbije jaren regelmatig tegen de Turken. Zowel in Turkije als in België waren het altijd felbevochten wedstrijden. “Turkije is altijd een moeilijke tegenstander. De wedstrijden tegen hen zijn altijd intens. Ze hebben een nieuwe coach en dat kan ook wat nieuwigheden met zich meebrengen. Hoe dan ook moeten we ons focussen op ons eigen spel en de nodige focus behouden. De Turken rekenen niet. Die gaan en blijven gaan. Als je niet bij de les bent riskeer je in geen tijd vijf, zes, zeven goals om de oren te krijgen. We spelen morgen op verplaatsing. Met een punt zou ik hier tevreden zijn. We moeten intelligent zijn en niet te veel risico in ons spel leggen”, besluit bondscoach Yérime Sylla.

Foto KBHB


Ontdek