28/01/23

Belastingvoordeel voor particulieren bij aankoop NRGkick mobiele laadpaal en wallsocket

Belastingvoordeel voor particulieren bij aankoop NRGkick mobiele laadpaal en wallsocket

Voortaan genieten ook particulieren van een belastingvoordeel voor de aankoop en plaatsing van een intelligent laadstation. Na een maandenlange procedure kwam op 12 mei de bevestiging van FOD-financiën. Het belastingvoordeel werd goedgekeurd met terugwerkende kracht tot 1 september 2021 en loopt tot 31 augustus 2024. Tot en met 31 december 2022 bedraagt het fiscale voordeel zelfs 45%!  Eén van de voorwaarden is dat het laadstation geplaatst moet worden door een erkend installateur. Wanneer de NRGkick aan de muur vergrendeld wordt door de NRGkick Wallsocket spreken we technisch gezien niet langer van een mobiel maar over een vast laadstation.

Sinds EV-quip in januari 2018 tijdens het autosalon van Brussel het grote publiek liet kennismaken met de NRGkick heeft de intelligente laadkabel bij bedrijven een hoge vlucht genomen. Toen ook de vraag van particulieren naar de NRGkick toenam werd een procedure bij FOD-financiën opgestart om niet alleen bedrijven maar gewoon iedereen die een intelligent laadstation NRGkick aankocht een belastingvoordeel te geven. “Zo’n tien maanden geleden hebben wij de aanvraag ingediend”, zegt Stephan Vandebeeck, zaakvoerder van EV-quip. “Op 12 mei kregen wij het goede nieuws dat particulieren van een belastingvoordeel kunnen genieten bij aankoop van de slimme NRGkick laadpaal. Het belastingvoordeel werd goedgekeurd met terugwerkende kracht tot 1 september 2021 en blijft geldig tot 31 augustus 2024. Tot eind van dit jaar bedraagt het fiscale voordeel zelfs 45%!” 

De NRGkick is een snelle laadkabel die gebruikt kan worden voor het opladen van elektrische en/of hybride wagens. Dankzij een applicatie op de smartphone kan het verbruik uitgelezen worden waardoor dit laadstation bijzonder interessant wordt voor bedrijven. Wanneer de laadkabel aan de muur vergrendeld wordt spreken we technisch gezien niet langer van een mobiel maar over een vast laadstation. “Dàt is eigenlijk de belangrijkste voorwaarde om van het belastingvoordeel te kunnen genieten”, zegt Stephan Vandebeeck. “Uiteraard zijn er ook nog enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet het slimme laadstation bijvoorbeeld geplaatst worden door een erkend installateur. Zowel een laadstation dat binnen als buiten geplaatst wordt komt in aanmerking voor erkenning. Niet alleen een eigenaar maar ook een huurder die een laadstation laat plaatsen komt voor de belastingvermindering in aanmerking. Eens de installatie voltooid is moet een erkend keurder de installatie goedkeuren. Behalve de aankoop en installatie komen ook andere uitgaven in aanmerking: de kosten voor verzwaring van de elektriciteitsinstallatie van één naar drie fasen evenals de keuringskosten.” 

Alle informatie betreffende de NRGkick is terug te vinden via de webstek https://ev-quip.be/nrgkick/


Ontdek