27/02/24

Brons voor Olivier Philippaerts en Precious tijdens WK jonge paarden

Brons voor Olivier Philippaerts en Precious tijdens WK jonge paarden

Zondagnamiddag hebben Olivier Philippaerts en Precious Dwerse Hagen tijdens het WK voor jonge paarden in Zangersheide brons gewonnen. Eén dag eerder hadden Nicola Philippaerts en Luna van ’t Ruytershof goud gewonnen tijdens het BK Jumping. 

Naar goede gewoonte wordt parallel met het BK Jumping het WK voor jonge paarden in Zangersheide georganiseerd. Dat was dit jaar niet anders. 40 combinaties streden zondag voor de wereldtitel. Na afloop van het basisparcours bleven er acht foutloos waaronder Olivier Philippaerts. Ook in de finale bleven Olivier Philippaerts en Precious Dwergse Hagen foutloos en kwalificeerden ze zich voor de barrage, maar waren ze een zucht trager dan Christian Ahlmann (Dourkhan Hero Z) die zilver wonnen. Het goud ging naar Rolf-Göran Bengtsson (Caillan).

Olivier Philippaerts blikt tevreden terug op zijn finale. “Als je in een wereldkampioenschap naar huis kan gaan met een medaille geeft dat altijd een zalig gevoel”, zegt Olivier Philippaerts. “De eerste dag bleven we foutloos maar was de tijd niet al te best. Precious is een paard dat klaargestoomd werd door Stijn Timmermans. In Wolvertem heb ik er voor het eerst mee gereden. Het WK van afgelopen week was pas mijn tweede concours met haar. In het begin had ik een beetje moeite om de controle te behouden, vandaar de iets mindere tijd. Tijdens de tweede kwalificatieronde ging het een pak beter. Tijdens de finale van zondag bleven we opnieuw foutloos en kwalificeerden we ons zo, samen met zeven andere combinaties, voor de beslissende barrage. Precious en ik waren als vijfde aan de beurt. Alle combinaties die voor ons van start gegaan waren gingen in de fout. Het idee was om een strak foutloos parcours te rijden. Als dat lukte en er nadien nog één iemand in de fout zo gaan was ik zeker van een medaille. Toen de combinatie na mij een balk afstootte wist ik dat de medaille binnen was. Alleen over de kleur was er nog geen zekerheid. Uiteindelijk werd het brons. Ik ben er heel tevreden mee. Precious is nog jong maar als zij zo progressie kan blijven maken gaan we samen nog mooie dingen beleven. Met dank aan Stijn Timmermans voor al het goede en harde werk.”

Thibault Philippaerts en Crystal Claire waren donderdag tijdens de eerste kwalificatieronde de beste. In de tweede kwalificatieronde reed de combinatie de vierde tijd. Tijdens beide kwalificatierondes werd er iets te gulzig omgesprongen met de krachten waardoor Crystal Claire in de finale niet meer fris zat en Thibault Philippaerts besloot om op te geven.


Ontdek