03/10/23

Koen Wauters en Team Feryn starten in de Dakar 2023

Koen Wauters en Team Feryn starten in de Dakar 2023

Koen Wauters en Pascal Feryn (Toyota Landcruiser) nemen eind dit jaar aan de Dakar die voor het vierde opeenvolgende jaar in Saoedi-Arabië georganiseerd wordt. In tegenstelling tot vorig jaar neemt het duo nu deel aan de échte Dakar. Cédric Feryn en Tom De Leeuw (Toyota Landcruiser) ruilen hun vrachtwagen in en starten eveneens in de echte Dakar.  Nicola Feryn (Toyota Landcruiser) maakt zijn debuut in de Dakar. Samen met de ervaren Kurt Keysers gaat hij van start in de Dakar Classic.

De voorbije weken en maanden werd er hard gewerkt in de ateliers van Feryn Dakar Sport. De voorbereidingen op de Dakar 2023 begonnen enkele weken na afloop van de Dakar 2022. Al snel stond vast dat Team Feryn Dakar Sport opnieuw van start zou gaan in de Dakar 2023. Na alle pro’s en contra’s te hebben afgewogen besloten Koen Wauters en Pascal Feryn om opnieuw het pure rijplezier te gaan opzoeken in de échte Dakar. Cédric Feryn en Tom De Leeuw, vorig jaar nog eindwinnaars bij de vrachtwagens van de Dakar Classic, zetten dezelfde stap.  Voor Nicola Feryn wordt het zijn vuurdoop. Kurt Keysers wordt met al zijn ervaring zijn ideale gids.  Het duo neemt deel aan de Dakar Classic, een ideale manier om de kennis te maken met de ‘moeder aller rallyraids.’

De 45e Dakar start op 31 december en eindigt op 15 januari.  In die periode worden er 14 etappes gereden. De route van de Dakar 2023 brengt de rijders van het strand van de Rode Zee naar de Arabische Golfin Dammam. De route gaat dwars door het land. Eerst gaat het richting noordwestelijke berggebieden alvorens naar het diepe zuidoosten te gaan voor een driedaagse tocht door een oceaan van duinen in het Lege Kwartier.

Team Feryn Dakar Sport wordt in de loop van december officieel voorgesteld.

Foto's met dank aan Diederd Esseldeurs

 


Ontdek