20/04/24

Sterke prestaties broers Philippaerts

Sterke prestaties broers Philippaerts

De broers Philippaerts kunnen terugblikken op een bijzonder sterk weekend.  Olivier Philippaerts (H&M Miro) eindigde in de vier sterren GP van Jumping Maastricht als derde.  Broer Nicola Philippaerts (Katanga v/h Dingeshof) sprong in de openingswedstrijd van de wereldbeker naar de vierde plaats. Thibault Philippaerts (Derby de Riverland) eindigde als vijfde in de drie sterren GP van Oliva. Eerder op de week eindigde Anthony Philippaerts (Picobello Jasmine) op de tweede plaats in de kwalificatie van de drie sterren GP.

De familie Philippaerts heeft een speciale band met Jumping Maastricht. Ludo Philippaerts was er tijdens de allereerste editie in 1988 al bij. Vanop de reservelijst naar een effectieve deelname met winst in de openingswedstrijd. In 2016 won Nicola Philippaerts met Zilverstar T de GP. Eén jaar later won ook Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love diezelfde GP. Zondag bleven Olivier Philippaerts en H&M Miro twee keer foutloos in de GP en eindigden ze als derde.  “Maastricht is voor ons inderdaad een beetje thuiskomen. Ik had Miro de afgelopen weken een rustperiode gegeven om zo naar deze wedstrijd te kunnen toewerken. Tijdens de eerste dag voelde ik meteen dat Miro de goede vorm te pakken had en die lijn trok hij ook gisteren door.  In een barrage met veertien mocht ik als laatste aantreden. Ik voelde dat het goed zat, tot ik in de laatste bocht een beetje tijd verloor. De eerste plaats zat er niet meer in, maar de tweede plaats heb ik laten liggen. Toch houd ik ook dit jaar een fijn gevoel over aan Jumping Maastricht.”

Een goeie 1000 kilometer verderop namen Nicola Philippaerts en Katanga v/h Dingeshof in Verona deel aan de vierde wereldbekerwedstrijd. Na een foutloos basisparcours kwalificeerden zeven combinaties zich voor de barrage. Nicola Philippaerts en Katanga v/h Dingeshof kwamen als eerste aan de beurt. Hun start was eerder ongelukkig want op de eerste hindernis viel een balk uit de lepels. Uiteindelijk eindigden ze als vierde. “Jammer van die fout in het begin van de barrage, die kan ik helaas niet meer uitwissen. Het belangrijkste wat ik van gisteren onthoud is de vorm van Katanga.  Na Spruce Meadows heeft ze 6 weken rust gekregen. Verona was haar eerste concours en ze stond er meteen. Volgende week is er de ontknoping van de Global Tour. Met de vorm die ze nu heeft kan ze ook daar presteren. Later dit jaar rijden we ook nog in Genève en uiteraard in Mechelen.”

Thibault Philippaerts vierde afgelopen vrijdag zijn 21e verjaardag in het zonnige Spanje. Veel tijd om te feesten had Thibault Philippaerts niet. Met een vijfde plaats in de GP van Oliva en de beste Belgische klassering bezorgde hij zichzelf zondag een laat verjaardagscadeau. “Samen met mijn broer Anthony zijn we in Oliva al drie weken bezig met jonge paarden. We willen hen hier ervaring laten opdoen voor de toekomst. Met Derby de Riverland werk ik intussen zo’n twee jaar. Hij is nog maar negen, maar tijdens zijn eerste drie sterren GP eindigt hij meteen als vijfde. Dat is sterk.”


Ontdek