16/07/24

Veredus en Team Philippaerts: een succesvolle combinatie

Veredus en Team Philippaerts: een succesvolle combinatie

Veredus, marktleider op het vlak van beenbeschermers, en de familie Philippaerts gaan een samenwerking aan op lange termijn. Nadat in 2018 eerst Nicola Philippaerts met Veredus in zee ging volgden Thibault en Anthony Philippaerts. Intussen werkt Veredus ook samen met Olivier en vader Ludo Philippaerts waardoor elk lid van de familie Philippaerts op concours gaat met de hoogwaardige beenbeschermers en thuis ook tijdens trainingen optimale verzorging kan bieden aan hun paarden. De Italiaanse fabrikant zakte vandaag af naar Oudsbergen om de samenwerking toe te lichten.

Veredus is een autoriteit op vlak van beenbeschermers. Met acht ruiters uit de top tien hebben ze een samenwerking, met inbegrip van wereldkampioen Henrik von Eckermann en Olympisch kampioen Ben Maher. Sinds kort hebben ze dat dus ook met Ludo Philippaerts en zijn vier zonen. Behalve resultaten en ranking is het respect voor het paard, de teamgeest en de liefde voor de sport ook belangrijk. “De familie Philippaerts hanteert al jaren het motto ‘We Live Horses’”, zegt Alessandro Pellegrini, teammanager van Veredus. “Die levenswijze belichaamt perfect de filosofie van Veredus. We zijn dan ook trots om dit te associëren met onze ‘Riding to Excellence’ pay-off, samen op weg naar nieuwe doelen. Sinds 2018 werken we samen met Nicola Philippaerts. Eén jaar later stapten Thibault en Anthony in. Sinds 2022 hebben we een wereldwijde overeenkomst met de familie Philippaerts en gebruiken alle vier de zonen én vader Ludo Philippaerts Veredus beenbeschermers. Uiteraard zijn resultaten belangrijk maar wij kijken ook verder. Respect voor het paard en teamgeest zijn voor ons als bedrijf minstens even belangrijk. Daarom zijn in de loop der jaren het Veredus Riders Team en het Veredus Groom Team in het leven geroepen. Een van de beste voorbeelden van teamwork is Team Philippaerts, met Ludo, zijn kinderen en de vele medewerkers die elke dag bijdragen tot het succes van het team. Met de aanwezigheid van Ludo als icoon van de springsport, de uitzonderlijke kwaliteiten van Nicola en Olivier en die van de jongelingen Thibault en Anthony wordt dit hele avontuur nog boeiender.”Nicola Philippaerts was de eerste van de familie die een samenwerking met Veredus aanging. “Ik heb hen toen zelf gecontacteerd”, herinnert Nicola Philippaerts zich. “Toen ik hen vertelde over ‘We Live Horses’ waren ze direct gewonnen om een samenwerking aan te gaan. Intussen werken ze samen met papa en mijn broers. Onze paarden springen op hoog niveau en moeten daarbij de moeilijkste, hoogste hindernissen zien te overwinnen. Dan moeten ze uiteraard ook uitgerust zijn met de beste beenbeschermers. Veredus levert op dat vlak topkwaliteit. Ze werken met hoogwaardig materiaal waardoor onze paarden de beste bescherming genieten.”

De samenwerking tussen de familie Philippaerts en Veredus komt er niet toevallig. Behalve de link van welzijn en liefde voor de paarden zijn er ook nog enkele andere opmerkelijke raakstenen. “Onze CEO Paolo Menegon werd net als Ludo Philippaerts geboren in 1963", zegt Alessandro Pellegrini. “In 1989 werd Veredus opgericht. In datzelfde jaar slaat de Darco-mania toe en wint Ludo Philippaerts onder andere een wereldbekerwedstrijd. De carrière die Ludo Philippaerts vervolgens uitbouwde is fabuleus. Dat alle vier zijn zonen in zijn voetsporen zijn getreden is opmerkelijk. Olivier en Nicola behoren tot de absolute wereldtop terwijl Thibault en Anthony aan de weg naar de top timmeren. Toen ook Ludo opnieuw in het zadel kroop was het duidelijk: ook met hem moeten we een samenwerking aangaan. Dat zorgt ervoor dat anno 2022 de cirkel rond is en dat alle paarden van de Philippaertsen uitgerust zijn met Veredus beenbeschermers.”

Ludo Philippaerts is trots op de samenwerking. “Als je die linken hoort en erover nadenkt dan kon het niet anders dat we vroeg of laat zouden gaan samenwerken. Laat me er meteen nog een raakvlak aan toevoegen: het welzijn van het paard. Dàt is het allerbelangrijkste in de sport. De beenbeschermers die wij voor onze paarden voorzien zijn paardvriendelijk gemaakt. We willen dan ook dat onze paarden uitgerust zijn met het beste beschermingsmateriaal. Daarvoor zitten we goed bij Veredus. Hun materiaal is top. It’s the best of the best!”

Veredus werd in 1989 in het noordoosten van Italië opgericht. In het begin waren ze gespecialiseerd in de productie van hoefzalf en een reeks producten voor de hygiëne en cosmetica van paarden. De regio waar Veredus zich bevond was gekend van sportschoenen, bergschoenen, wandel- en skischoenen. De samenwerking met deskundigen uit die sectoren leidde in 1995 tot de ontwikkeling van paardenlaarzenlijnen.

Vandaag de dag beschikt Veredus over drie hoofdlijnen:
● Spring- en dressuurlijn: beschermingen voor de paardensport
● Magnetik Line: een exclusieve productlijn voor magnetotherapie
● Biocare Line: natuurlijke producten voor de verzorging van paarden

Foto's met dank aan Veredus - Dirk Caremans


Ontdek